Gazduire WEB

Informatii generale Intrebari frecvente Cele mai bune oferte GAZDUIRE PROFESIONALA Noutati

Noutati HOSTING

ENOM se aliniaza preturilor impuse de ICANN

Dupa ce in aprilie ICANN a aprobat scumpirea preturilor mai multor registre(Verisign, Neulevel, Public Internet Registry), cei care inregistreaza domenii au inceput sa se resimta si sa mareasca preturile. Desigur, avantajul este al celor care au inregistrat domeniile pe mai multi ani, deoarece nu vor fi afectati de aceasta scumpire.

Scumpirea domeniilor se face cu aproximativ jumatate de dolar, insa este o suma destul de mare. Majoriteatea TLD-urilor sunt afectate cum ar fi .com, .net, .org, .biz si multe altele. Domeniile .RO nu au nici o legatura cu aceasta scumpire. Totusi, scumpirea este liniara, chiar daca Verisign de exemplu a anuntat scumpirea .net doar cu 35 centi, Enom a decis sa scumpeasca toate domeniile cu 50 centi, indiferent de TLD.

SwSoft a anuntat  pe 14 septembrie preluarea PSoft de la Comodo

SwSoft a anuntat  pe 14 septembrie preluarea PSoft de la Comodo, si desigur H-Sphere solutia control-panel cu peste 2 milioane de utilizatori. Ca parte a parteneriatului SwSoft va implementa vanzarea certificatelor SSL si celorlalte solutii de securitate ale Comodo, prin sistemele automatizate pe care le are. Asta dupa ce cu cateva zile inainte anunta achizitia vechiului Ensim.

"Through this acquisition, PSoft customers will benefit from SWsoft's extensive resources and high-quality customer support," a spus Serguei Beloussov, CEO al SWsoft. "It supports our OPEN FUSION technology initiative by expanding the number of customers who benefit from the large number of independent software vendor applications which are integrated through a common hosting platform." PSoft a creat mai multe solutii de provisioning pentru web hosting dintre care: H-Sphere control panel, H-Sphere Single Server Edition, CP+ dedicated server management, SiteStudio site builder, NOC Monkey remote server provisioning si o solutie gratuita VPS Linux-based Free VPS solution. Clientii actuali PSoft vor primi suport tehnic in continuare de la SwSoft.

Aceasta noua achizitie vine dupa ce SwSoft a anuntat si preluarea Ensim la o suma care nu a fost facuta publica. Atat Ensim cat si PSoft o sa fie aliniate in linia Plesk si a serviciilor pe care SwSoft le oferea deja.

Desigur, singurul care a mai ramas pe piata ca alternativa viabila a Plesk este C-Panel, solutie destul de  populara dealtfel in Romania si nu numai, dar care este destul de greu de integrat pentru servicii de web hosting la nivel industrial. In cazul in care C-Panel nu va putea tine piept noii forte SwSoft, care sa nu uitam ca are radacini adanci si pe platforma Windows si un puternic parteneriat cu Microsoft pentru solutii de web hosting,  putem spune ca Serguei a  reusit deja o monopolizare a solutiilor de web hosting provisioning.

Zvonurile cum ca Neogen restructureaza divizia de hosting continua...

Dupa ce pe parcursul timpului mai multa lume s-a plans pe internet despre serviciile pe care Neogen le ofera dupa ce au intrat si pe partea de piata de hosting, acum a aparut un nou zvon cum ca Neogen va trece hostingul sub un nou(vechi) brand MyHost.ro si chiar se pare ca vor sa mute toti clientii la Zooku Solutions SRL, o noua firma recent infiintata acum doua luni.

Se promite o noua echipa dedicata, mai multe resurse si preturi probabil mai mici si un cpanel mai nou. Noul posesor al zooku.ro este Veaceslav Chicu care a avut 10% din actiunile Neogen, un specialist certificat IBM specialist in administrarea retelei/serverelor, programare si nu numai. Unele zvonuri spun ca ar fi un altfel de deal, tinand cont ca se vrea mutarea clientilor in alta firma in afara Neogen, mai ales ca suntem in perioada in care deobicei lumea migreaza de la o afacere la alta, incep noi proiecte antreprenoriale, si se rezolva "problemele mici" pentru a incepe un nou an de munca dupa vacanta.

Multumim http://www.hosting-web.ro pentru aceste articole!